Hietaneva UAS Infra

Hankeessa RC Hietaneva ry rakentaa salliva UAS ilmatilavyöhykkeen lennokkikentälleen tarvittavan pienoisinfran kalustoineen. Hankkeen toteutusaika on 01.05.2021 – 30.09.2023.

Leader -ryhmän Aisapari ry:n hallitus on 25.3.2021 pidetyssä kokouksessaan puoltanut hankkeen rahoittamista. Hanke on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mukainen tukikelpoinen toimenpide, toteuttaa toimenpidettä 7.5. Hanke toteuttaa Leader –
ryhmän kehittämisstrategiaa. Hanke on ollut mukana Leader-ryhmän valintamenettelyssä.

ELY-keskus on tehnyt hankkeelle laillisuus tarkistuksen ja on antanut 1.7.2021 virallisen päätöksen tuesta yleishyödylliseen investointihankkeeseen.

Hankkeessa kunnostetaan lennokkikentän pintaa ajamalla traktorilla kentälle hiekkaa, jolla voidaan pellon pinta muotoilla ja oikaista. Lennokkikerholle hankitaan ruohonleikkuri ja tarvittavat kenttätyökalut kenttänurmikon kunnossapitoon. Kerhon kauluston ja irtaimiston säilytykseen valmistetaan pyörillä oleva siirrettävä kalustosuojavaunu. Siirrettävään kalustosuojavaunuun asennetaa n.150w aurinkopaneeli sähkön tuottamiseksi sää- ja latausasemaa varten. Kentän tasaukseen valmistetaan tarkoituksen mukainen ruohonleikkurilla vedettävä tasauslana. Kuurosateiden varalle valmistetaan harrastusvälineiden suojaksi siirrettävä katettu terassi, jossa on kevytrakenteinen lattia ja pressukatto.

Kerhon tavoitteena on saada akiivinen harrastajamäärä vähitään kymmeneen henkilöön muutaman vuoden kuluessa. Kerho pyrkii harrastamaan lennätystoimintaa, kun säätilanne on sopiva rc-lennokkien ja droonien lennättämiseen. Hanke auttaa merkittävästi lennätysmahdollisuuksia, koska kentän ylläpito on avustuksen jälkeen helppoa. Kesäisin tullaan jäjestämään yksi avointen ovien päivä ”Hietaneva Open”, jolloin yleisöllä on mahdollisuus tutustua kerhon lennokki- ja droneharrastusmahdollisuuksiin. Kohteena Järviseudun alueella olevat harrastuksesta kiinnostuneet henkilöt. Toinen kerhon kesäisin järjestettävä tapahtuma on ”sisäpiirijuttu”, johon kutsutaan alan harrastajia ympäri Suomea fb:n harrastusryhmissä ja
lennokit.net foorumilla.

Hankkeen toimenpiteitä;

Kentän kunnostusta 2.10.2021

Traficom hyväksyi RC Hietaneva ry:n kenttäsäännöt 22.3.2022