Lennätysopetus käynnistyi elokuussa 2022

Oppilas ja opettaja lennättävät opetusradiolla, jotka ovat kytketty toisiinsa opetuskaapelilla.

Kesälomakiireet on ohi ja lapset ovat aloittaneet koulun. Nyt aikuisilla mielilläkin on omaa aikaa ja päästiin aloittamaan rc-lennokkien lennätyskoulutuksen. Elokuussa on mitä parhaimmat säät rc-lennokkiharrastuksen opiskeluun ja lennokkien lennätykseen.

Rc-lennätyskoulutuksessa käytetään kaksoisohjaimia, jossa opettajan ja oppilaan radiolähettimet ovat kytketty opetuskaapelilla yhteen. Opettaja neuvoo oppilaalle rc-lennokin ohjausliikkeiden periaatteet. Lennätykoulutus aloitetaan siten, että opettaja ottaa rc-lennokin ilmaan ja opettaa oppilaan ottamaan vähin erin lennokin ohjauksen haltuun. Oppilaan tehdessä virheliikkeen opettaja ottaa lennokin haltuun omille radio-ohjaimelleen. Näin estetään helposti mahdolliset tulevat vauriot. Lennätysopetusta harjoitellaan oppilaan kanssa niin paljon, että hän voi itsenäisesti lennättää opetuslennokkia ja sen jälkeen turvallisesti omaa lennokkia.

Lennätysopettajan ja -oppilaan opetuskalustoa.

Kerho onnistui hankkimaan rc-lennätykseen sopivaa käytettyä ja edullista koulutuskalustoa alkukesän aikana. Opetuskaluston hankintaan saatiin viime vuoden syksyllä Alajärven kaupungilta avustus, jolla voitiin hankkia kerholle opetusradio, -kaapelit ja -lennokki. Kerhon varoilla on hakittu muut siihen tarvittava kalusto.

Jos haluat päästä kokeilemaan rc-lennokkien lennätystä, niin ota yhteyttä